Faaliyetlerimiz

2004-2006 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

1-12.05.2004 Tarihinde Efeoğlu piknik alanında Ege Bölgesi Ispartalıları Tanıştırma ve Yardımlaşma derneği ile birlikte geleneksel piknik düzenlenmiştir
2-29.10.2004 tarihinde ramazan yardımı için herbiri 20 YTL  değerindeki yiyeceklerden oluşan 158 adet ramazan yardım torbası yerinde bizzat yönetim kurulu üyelerince dağıtılmıştır.
3-7.11.2004 Pazar günü yine Ispartalılar derneği ile birlikte Balçova Prenses otelde iftar yemeği organize edilmiştir.
4-15.11.2004 tarihinde Senirkent’te Senirkent Meslek Yüksek Okulu bun binasının yapımı amacıyla gerçekleştirilen toplantıya dernek adına katılınmıştır.
5-9.01.2005 tarihinde Ege palas otelinde Meslek Yüksek Okulunun yapımı için toplantı tertip edilmiştir. Toplantıda yüklü miktarda bağış taahhüdü alınmıştır.
6-18.3.2005 tarihinde Senirkent Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlileri ve öğrencilerinin katıldığı geziye ev sahipliği ve mihmandarlık yapılmıştır.
7-17.04.2005 tarihinde Gurbet-sıla buluşması adı altında Senirkent’ten gelen heşehrilerimizle İzmir ve çevresindeki hemşehrilerimizi Aydın Kuşadası Onura Otelde buluşturarak yemekli müzikli güzel bir gece düzenlenmiştir.
8-16.06.2005 tarihinde Sarnıçta geleneksel pikniğimiz düzenlenmiştir.
9-30.04.2006 tarihinde gurbet-sıla buluşmasının 2.si Pamukkale Karahayıt laruj Polat Termal otelde düezenlenmiştir  Gecede Meslek Yüksek Okulu için düzenlenen açık artırma ve piyango lar ile yaklaşık 10 bin YTL bağış toplanmıştır.

2002-2004 YILLARI FAALİYET RAPORU
 
2 Mayıs 2002 tarihinde siz değerli üyelerimizin teveccühü ile görev verdiğiniz yönetim kurulumuz görev dağılımı sonrasında çalışmalarına kaldığı yerden devam etmiştir.
Öncelikle amacımız İzmir’deki Senirkent’liler arasındaki birlik ve beraberliği sağlamak ve aslında varolan bu dostluk ve dayanışmayı devam ettirmekti. Bunun için;

Her yıl yaptığımız yemekli müzikli gece eğlencelerimizden birini daha 2 Mayıs 2003 tarihinde Dalpet tesislerinde gerçekleştirdik.Bu arada  Senirkent Devlet hastanesi için kalp şok cihazı alımı kampanyası düzenledikse de kampanyamız umulan sonuca ulaşmadığından toplanan para dernek kasasında bekletilmekte olup, cihaz alımı sonrasında toplanan meblağ ilgililere ulaştırılacaktır.
Ramazan aylarında, biri 16 Kasım 2002 tarihinde SSK lokalinde, diğeri Ispartalılar Derneği ile birlikte 16 Kasım 2003 Tarihinde Crown Plaza otelde olmak üzere iftar yemeği vermeye devam ettik

Aynı zamanda her iki Ramazan ayı  içinde 2002 yılında 150 paketi Senirkent 10 paketi İzmir’de, 2003 yılında ise 200 paketi de Senirkent’te  dağıtılma suretiyle ramazan torbası yardımı toplanmış bizzat yönetim kurulu arkadaşlarım vasıtasıyle yerinde dağıtımı yapılarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.

Bu arada yardıma muhtaç bazı hemşehrilerimize başvurmaları sonunda nakti yardımda bulunulmuştur.

Bahar aylarında düzenlediğimiz pikniklere devam edilmiştir. Bunlardan en sonuncusu  8 Haziran 2003 tarihinde Kuşadası Pamucak piknik alanında yapıldı. Bu yılda  13 Haziran’da Efeoğlu piknik alanında yapmak üzere hazırlıklara başlanıldı.

Ayrıca Senirkent ile de bağlarımızı koparmayıp aksine sıklaştırdık. Bu amaçla Senirkent Belediyesi ve Yükseliş Vakfınca tertiplenen organizasyonlara katıldık. Bunlardan biri 22-23 Haziran 2002 de Senirkent’in ilçe oluşunun 50. yılı nedeniyle düzenlenen etkinliklere katılmak üzere Senirkent’e bir grup olarak gidilmiş, orada da köylere gezi düzenlenmiştir. Geçen yıl ise 17 Mayıs 2003 te Yükseliş Vakfının Isparta’da düzenlediği Senirkent Kültür Gecesine iştirak edilmiştir.

Aynı kültür gecesi 18 Ekim 2003 tarihinde İzmirde tekrar edilmiştir.

Isparta il ve ilçelerinden olan hemşehrilerimizle  birlikte olma, kaynaşma, dayanışma ve işbirliği yapma gayreti içinde olundu. Bu amaçla Ispartalılar Derneğinin daveti üzerine  dernek merkezimizi Alsancak’taki Ispartalılar derneğinin bulunduğu büroya taşıdık.

Üye sayımız geçen süre içinde 126 dan 134 e yükseldi Ancak yine bu süre içinde bazı üyelerimizin kendi istekleri, nakil yada ölüm gibi nedenlerden dolayı ayrılmalar sonunda şu andaki üye sayımız 119 a düşmüştür.

Üyelerimizden aidat toplamak için özel bir çaba gösterilmedi. Özellikle düzenlenen gün ve gecelerde bundan kaçınıldı. Bizler üyelerimizi sıkmayalım, üzmeyelim, mahçup etmeyelim düşüncesinde olduk. Üyelerimizde duyarsız, ilgisiz kalınca planladığımız ve yapmak istediğimiz bir çok faaliyetimizi yapamadık. Yada yapmakta zorlandık. Şu anda geçen yıllardan borcu olmayan üye sayımız sadece 22 dir. Ve bunlardan 10 kişisi de 2004 yılı aidatlarını ödemiş durumdadır. Bu durumda üyelerimizden tahmini alacağımız 4 milyar liranın üzerindedir.

Eğer bu miktar şu anda tahsil edilmiş olsa idi öncelikle İzmir’e gelen ve barınma güçlüğü çeken hemşehrilerimize bir misafirhane yapma, İzmir’de okuyan Senirkentli gençlere burs verme gibi çalışmalara geçilecekti.

Üyelerimizin aidat ödememeleri, diğer hemşehrilerimizin bağışta bulunmamaları sonunda gerek burs için ve gerekse Senirkent Meslek Yüksek okulu yapımı için yardım toplamak üzere hemşehrilerimize gitme cesaretini de bulamadık.
Buna rağmen mali gücümüzü geçen yıllara göre yine de muhafaza ettik. Hatta bir miktar artırdık ta. Bu durum sanırım denetleme kurulu raporunda ayrıntılı olarak belirtilmiştir.

2000-2002 YILLARI FAALİYET RAPORU

16.01.2000 tarihinde yapılan olağan 1. Genel Kurul’da siz değerli üye hemşehrilerimizin oylarıyla seçilen yönetim kurulu aynı gün toplanarak aralarında görev bölümü yaparak çalışmalarına başlamıştır.

            Yönetim kurulu üyeleri önceden birbirini tanıyan, belirli bir hazırlığı, amacı ve programı olan bir grup değildi. Bu nedenle ilk toplantıda dernek faaliyeti olarak neler yapabiliriz sorusu üzerine, derneğin tüzüğünde belirtilen amaçları doğrultusunda yemekli, yemeksiz müzikli eğlence ve kültür geceleri, kitap, dergi v.b gibi kültür yayınları ile sosyal faaliyetleri düzenlemenin yanısıra ileriye dönük daha büyük maddi olanaklarla gerçekleştirilebilecek derneğin sürekli kendine ait bir büro ve misafirhanesi, Senirkentli yüksek öğrenim gören gençlere burs verme gibi işlerin yapılabileceğini ve bunun içinde alt yapı hazırlığına başlanılması kararlaştırıldı. Buna göre geçen iki yıl içinde;

1-     Hemşehrilerimizle daha yakından ve kolay diyalog kurmak amacı ile her semtte bir temsilci hemşehrimiz belirlenmiş ve tüm hemşehrilerimize bir yazı ile duyurulmuştur.
2-     4 Mart 2000 tarihinde Aksan Otelde yemekli müzikli bir eğlence gecesi düzenlenmiştir.Senirkentliler ilk defa bir gece eğlencesinde bir araya getirilmiş, katılım tahminlerin üzerinde olmuş yer darlığından dolayı sıkıntı yaşanmıştır.
3-     Dernekleşme çalışmalarında ve geçen yıllarda Senirkentlileri bir araya toplama gayretini sürdüren sayın Nurettin Yiğit ve sayın Abdullah Bayram’a bu çalışmalarından dolayı birer teşekkür plaketi verilmiştir.
4-     Senirkent ile ilgili, Senirkent’in kültürünü yansıtan ve gelecek kuşaklara aktarılmasında vesile olacak olan “Dilden Gönülden” adlı kitap yeniden düzenlenerek ve ilave edilmiş hali ile tekrar bastırılmıştır. Halen satışı ve dağıtımı devam etmektedir.
5-      25 Haziran 2000 tarihinde Efeoğlu orman içi dinlenme yerinde geleneksel piknik gezimiz düzenlenmiş, pikniğimize Senirkent Belediyesi ve hemşehrilerimiz kıl çadırda katmer, börek, kar helvası ikramlarıyla katkıda bulunmuşlardır.
6-      Senirkent lisesinin 1999-2000 yılı mezunlar gecesi ile Isparta’daki Senirkent Yükseliş Vakfı’nın düzenlediği kültür gecesine dernek adına katılınarak derneğimiz temsil edilmiştir.
7-      Derneğimizin faaliyetlerinin yürütülmesi sırasında üyelerimizle ve diğer hemşehrilerimizle görüşmeler yapmak, yada dernekle temas kurmak isteyenlerle iletişimi sağlamak amacı ile bir adet telefon tahsis ettirilmiştir.
8-      22 Ekim 2000 tarihinde Senirkent’e 4 otobüslük bir grup ile gidilmiştir.
9-      2000 yılı Ramazan ayı içinde Senirkent’te yardıma muhtaç hemşehrilerimize gönderilmek üzere her biri beş milyon TL değerinde yiyecekten oluşan yardım paketinden 200 adet toplanarak bizzat dernek yönetim kurulu üyelerince yerinde dağıtım yapılmıştır.
10-  17 Aralık 2000 akşamı iftar yemeği verilmiştir.
11-  2001 yılı için takvim bastırılmıştır.
12-  Senirkent manzaralarından oluşan 4 çeşit kartpostal bastırılmıştır. Halen satışı ve dağıtımı devam etmektedir.
13-  24 Mart 2001 gecesi yemekli-müzikli “Birlikte Eğlenelim” adı altında Fuar Akasyalarda bir gece düzenlenmiştir.
14-  Birlikte eğlenelim gecesinde eşya piyangosu tertip edilerek derneğimize gelir sağlanmıştır. Piyangonun hediyeleri derneğimizin bastırdığı kitap, takvim ve kartpostalların yanında esnaf hemşehrilerimizden toplanan eşyalardan oluşmuştur.
15- Derneğimizin kuruluşundan beri maddi ve manevi desteğini esirgemeyen sayın hocamız Gülten Orhan’a, baskı ilerimizde destek olan sayın Ramazan Tortop’a, dernek giderlerimize katkıda bulunan sayın M.Ali Yüksek’e birer teşekkür plaketi verilmiştir.
16- 9-11 mayıs 2001 tarihleri arasında ilk defa organize edilen 1. sivil toplum kuruluşları fuarına katılınarak Senirkent’in ve derneğimizin tanıtımı yapılmıştır.
17- 27 Mayıs 2001 tarihinde Sarnıç’da geleneksel piknik gezimiz yapılmıştır. Çok sayıda hemşehrimizin katıldığı pikniğe yine Senirkent’ten hemşehrilerimiz ve belediye destek olmuştur.
18- 2001 yılı Ramazan ayı içinde bu defa İzmir’deki hemşehrilerimizi de kapsayacak biçimde yardım paketi toplanmıştır. Her biri on milyon liralık yiyecekten oluşan erzak torbasından 160 adet toplanarak yine bizzat dernek yönetim kurulu üyelerince yerinde dağıtımı yapılmıştır.
19- 8 Aralık 2001 gecesi iftar yemeği düzenlenmiş ancak katılım maalesef çok az sayıda olmuştur.
20- 2002 yılı için takvim hazırlanmıştır. Bu takvimde Senirkent’te belediye başkanlığı yapan şahsiyetlerin fotoğrafları konarak onları bir defa daha anmak, hatırlamak kendilerine bir defa daha teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunmak, gelecek kuşaklara tanıtmak amaçlanmıştır.
21- Yıllardır hazırlığı yapılan hemşehrilerimizi çok yönü ile tanıtan adres kitabı bastırılmış ve satışa sunulmuştur. Halen satışı ve dağıtımı devam etmektedir.
22- 13-14 Nisan 2002 tarihlerinde Ödemiş Gölcük ve Birgi’ye bir gezi organize edilmiştir. Yerin ve imkanlarının sınırlı olması nedeni ile sınırlı sayıda katılım ile yapılan bu gezi çok iyi geçmiş ancak tüm hemşehrilerimiz belirtilen nedenlerden dolayı haberdar edilememiştir.
23- Derneğin mali imkanları güçlendirilmeye çalışılmıştır. Asgari zorunlu gider harcamaları dışında harcama yapılmaktan kaçınılmış, bunun yanında mevcut paralar nemalandırılarak derneği devraldığımızda 300 milyon lira olan parasal gücü bugün yaklaşık 2.2 milyar liraya ulaşmıştır.
24-Farklı amaçlarla bastırılan kitaplardan halen bugünkü satış değerleriyle paraya çevrildiğinde yaklaşık 4.5 milyar lira edecek miktarda mevcut bulunmaktadır. (Yaklaşık 1000 adet Dilden Gönülden, 800 adet adres kitabı, 1500 adet kartpostal) Ancak dernek yönetim kurulu üyelerinin resmi görevli olarak çalışanlarının yanında esnaf olarak işyeri bulunanlar ve özel işleri olması gibi nedenlerden;
1-     Dernek merkezi sürekli olarak açık bulundurulamamıştır.
2-     Derneğe fazla gider yapmamak için demirbaş eşya alımına gidilmemiştir. Mevcut bağış yolu ile verilen eşyalar kullanılmıştır.
3-     Esnaf ve bürokrat hemşehrilerimize ziyaretler yeteri kadar yapılamamıştır.
4-     Derneğe daha fazla üye kaydı yapılamamıştır. Halen 126 üyemiz vardır
5-     Üye hemşehrilerimizden aidatları düzenli olarak toplanamamıştır. Yaklaşık 3.5 milyar lira alacağımız vardır.

1999-2000 YILLARI FAALİYET RAPORU 

 1-) 13.06.1999 Pazar günü Gölmarmara’ya piknik düzenlenmiş tahmini 1500 kişiyi bir araya getirmiştir.
2-) Ramazanda bir iftar yemeği vermiş ailece katılımın çok olması hepimizi memnun etmiştir.
3-) Derneğimizin çalışabilmesi ve hemşehrilerimizin bir araya gelebilecekleri bir yerimiz olması için Birinci beyler no 29 kat 4 Konak adresli bir büro kiralanmıştır.
4-) Senirkent resimlerini içeren kaliteli 1000 adet takvim yaptırılmış bunun tüm Senirkentlilere ulaştırılarak bağış toplamaya gayret edilmesi düşünülmüştür.
5-)Adres kitapçığı yapmak için form bastırılıp dağıtılmıştır. Formlar yeterince bize geri dönmediğinden kitapçık bastırılamamıştır. 6 aya sığdırabildiklerimiz bunlardır.